Tagad ikvienam var būt savs virtuālais dubultnieks!
Publicēts 9. augustā, 2012.
Viņam būs Tavs vārds. Viņam būs Tava bilde. Bet tas nebūsi Tu. Tas būs Tavs virtuālais dubultnieks. Skan intriģējoši? Tagad ikviens sev var izveidot virtuālo dubultnieku, ar ko citi var sarunāties, kamēr pats dubultnieka autors nemaz nav pie datora...

Vismaz tā apgalvo interneta vietne Virtuālais dubultnieks. Pēc būtības tas ir kaut kas ļoti līdzīgs robotu čatam, kur ikviens var sarunāties ar datorprogrammām-robotiem. Šāds čats latviešu valodā ir pieejams jau krietni pasen un arī šeit pat mix.lv portālā ir bijuši vairāki raksti par šo interneta čatu ar robotu.

Arī "Virtuālais dubultnieks" ir čats ar datorprogrammu, kas spēj uzturēt pavisam vienkāršas sarunas. Galvenā atšķirība no iepriekšējā robotu čata ir tāda, ka tagad katrs var izveidot pats savu robotu - virtuālo dubultnieku ar savu bildi un savu vārdu. Pēc tam ikviens (vai tikai reģistrētie lietotāji) var ar šo dubultnieku čatot.

Kādiem mērķiem varētu izmantot šādu dubultnieku? Viens no pielietojumiem, kas uzreiz nāk prātā, ir draugu izjokošana, iedodot draugam linku uz čatu ar kādu dubultnieku un pavērojot, cik ilgi draugs čatos ar datorprogrammu, līdz sapratīs, ka nerunā ar īstu cilvēku. Iespējams, var izdomāt vēl kādu pielietojumu.

Lai nu kā, tāda vieta Latvijas interneta plašumos tagad ir pieejama. Izmantot to, vai neizmantot, tas lai paliek katra paša ziņā... 

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: