Cik anonīmi esam, sērfojot internetā?
Publicēts 30. martā, 2009.
Sēžot mājās pie datora, kādam varētu likties, ka viņš internetā ir pilnīgi anonīms. Tomēr vai tā ir patiesība? Izrādās, šo to par web lapas apmeklētāju tomēr ir iespējams noskaidrot. IP adrese, valsts, pilsēta, interneta pakalpojumu sniedzējs, datora operētājsistēma...

Šāda veida aptaujas esmu veicis jau vairākos portālos un forumos ar nolūku noskaidrot, cik daudz precīzas informācijas iespējams iegūt par cilvēku pēc web lapas apmeklējuma. IP adrese, valsts, pilsēta, interneta pakalpojumu sniedzējs, datora operētājsistēma, interneta pārlūkprogramma... izrādās, ka visu šo iespējams noskaidrot ar pietiekoši lielu precizitāti, ja vien cilvēks apzināti neslēpjas ;)

Piedāvāju ikvienam, kam nav slinkums un ir interesanti paskatīties, cik daudz par viņu iespējams noskaidrot, ieiet lapā net.mycompany.lv IP adreses noteikšana. Tur tiks parādīta informācija par IP adresi, pilsētu, ISP utt. Galvenais, ko gribētos uzzināt - vai tur redzamā informācija atbilst patiesībai? :)


Komentāri (6)
nokss: Man atbilst viss patiesībai ;) Tikai browsera info grūti saprast... varētu kā vienkāršāk attēlot.
01/04/2009 09:21
alijs: Info par savu browseri jau itkā parasti visi paši apmēram zina un uz to pārāk neskatās, tāpēc nez vai ir liela jēga censties to skaisti noformēt ;)
03/04/2009 20:24
Rammsis: nu nau gan taisniba vismaz pilseta man galigi garaam :DD
16/04/2009 19:17
Rammsis: nu nau man nekada jelgava :D
16/04/2009 19:18
alijs: Varbūt tad ISP ir piereģistrēts Jelgavā?
19/04/2009 21:29
Aleksandrs: Nu pilsētu nu noteikti nevar noskaidrot, kur nu vel adresi, tad jau jāzvana neta provaiderim un ja nu Tu spēsi kautko pārliecinoši viņam iestāstīt, lai tas pasaka adresi... tas nu tāds vienīgais variants, vai nu jābūt hackerim lai ielauztos provaidera mājas lapā, un noskaidrot to kas Tevi interesē.. Jo praktiski visas provinciālās IP adreses uzrāda kā RIGA, jo tieši Riga ir neta tīklu centrs un kam viņem tā lieka dokumentācija ar faktiskām klienta adresēm... Nu valsti gan var uzzināt, ja protams atkal kāds hakers nau uzlicis kādu neīsto...
21/01/2010 15:19
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: